اخبار

فولاد خوزستان در مسیر پیشرفت و آبادانی؛

اشتغال و توسعه پایدار با اقتصاد دریامحور

اقتصاد دریامحور
تاکید رئیس‌جمهور بر توسعه و سرمایه‌گذاری دریامحور نشان از اهمیت ویژه‌‌ی دارد. استفاده پایدار از ظرفیت منابع و گستره‌های آبی اعم از اقیانوس، دریا، دریاچه و جزایر برای رشد اقتصادی، بهبود وضعیت معیشت و ایجاد اشتغال و درنهایت افزایش تولید ناخالص داخلی تعریف می‌شود. ایران حدود یک درصد اقتصاد دریایی دنیا را بدون احتساب منابع نفتی و گازی و حدود ۵/۲ درصد را با احتساب این منابع به خود اختصاص داده است. اقتصاد دریامحور به عنوان یکی از ابتکارات اصلی برنامه هفتم توسعه برای اولین بار در برنامه هفتم توسعه مطرح و احکام مشخصی برای آن پیش‌بینی شده است‌. اکثر کشورهای توسعه‌یافته دنیا تمرکز خود را در شهرهای ساحلی قرار داده‌اند در حالی‌ که در کشورمان کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
شرکت فولاد خوزستان در جنوب‌غربی جایی که رودخانه‌‌های پرآب و خلیج‌فارس، منابع سرشار انرژی در کنار سرمایه انسانی متخصص یک‌جا در دسترس هستند، جای گرفته است. بزرگ ترین عرضه‌کننده‌ی شمش فولادی کشور در حالی رتبه‌ی دوم تولید فولاد کشور را در اختیار دارد که شتاب توسعه پایدار را در سال‌های اخیر به صورت همه‌جانبه و با هدف دستیابی به تولید سیزده میلیون و ۶۰۰ هزار تُن در افق ۱۴۱۰ یعنی ۲۵ درصد تولید کشور سرعت بخشیده و پروژه‌های ماندگاری را در دست اجرا دارد.
حوزه اقتصاد دریا فراتر از مواردی از قبیل شیلات و گردشگری دریایی است و مستلزم ظهور و حمایت از صنایع مرتبط با آب و دریا و از جمله حمل ونقل دریایی، گردشگری دریایی، انرژی‌های تجدیدپذیر، آبزی‌پروری و شیلات، بیوتکنولوژی دریایی، زیست هواشناسی و معدنکاری و تعریف و توسعه طرح‌های فولادی است. 
یکی از مهم‌ترین مزایای دسترسی به آب‌های آزاد، تجارت بین‌الملل است. طبق برآوردها، هزینه حمل و نقل طرح‌های فولادی که در جوار آب‌های آزاد احداث می‌شوند، یک دهم طرح‌های دیگر است. (دو‌ دلار در برابر بیست دلار). از طرفی تبادل کالا و‌خدمات در مناطق بندری به مراتب آسان‌تر و در کمترین زمان ممکن است. اقتصاد دریامحور، راهبردی اساسی، توسعه‌ای و کنش‌گرا و در نهایت، تحول‌آفرین است. به ازای ایجاد یک شغل در بخش اقتصاد دریا، چهار شغل جدید ایجاد می‌شود. در کنار این ظرفیت بالقوه، باید این را هم اضافه کرد که به ازای هر شغل ایجاد شده در بخش فولاد، هجده شغل دیگر شکل می‌گیرد.
حال که عزم دولت رونق بخشیدن به اقتصاد دریامحور است، باید شرایط دستیابی به این راهبرد مهم را فراهم کرد. تعریف طرح‌های توسعه را به سمت آب‌های آزاد هدایت کنیم. مجموعه فولاد خوزستان پیشگام عینیت بخشیدن به سیاست‌های کلی دولت در بخش اقتصاد است. به طوری که بنا دارد، تا هفته‌های آینده طرح فولاد شادگان را با ظرفیت سالانه یک میلیون تُن افتتاح می‌کند. طرحی که در مجاورت بندر امام خمینی (ره) قرار گرفته است و کاملا با راهبرد دولت سنخیت دارد. طرحی که زمینه اشتغال هفتصد و پنجاه نیرو را به طور مستقیم فراهم می‌کند. بدون شک استفاده پایدار از ظرفیت منابع و گستره‌های آبی اعم از اقیانوس‌ها، دریاها، دریاچه‌ها و جزایر برای رشد اقتصادی، بهبود وضعیت معیشت و ایجاد اشتغال پایدار و در نهایت افزایش تولید ناخالص داخلی جوامع تعریف می‌شود.
۲۳ دی ۱۴۰۳ ۰۹:۴۲
تعداد بازدید : ۹۳
کد خبر : ۲,۳۰۹

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید