امین ابراهیمی مدیرعامل فولاد خوزستان در گفتوگو با خبرنگار روابط عمومی این شرکت، عملکرد «فخوز» در سال ۱۴۰۱ و برنامههای این شرکت برای سال ۱۴۰۲ را تشریح کرد.
ابراهیمی اظهار داشت: با وجود رکود در بازارهای داخلی و خارجی فولاد و محدودیتهای تامین انرژی صنایع، شرکت فولاد خوزستان عملکرد درخشانی در سال ۱۴۰۱ در حوزه رشد تولید و تامین نیازهای داخلی داشته است. در سال ۱۴۰۱، فولاد خوزستان برای تامین نیازهای نوردکاران داخلی و صنایع پاییندستی، حدود ۲ میلیون و ۳۱۴ هزار تن فولاد میانی (بیلت، بلوم و اسلب) به بازار داخلی عرضه کرد که رشد بیش از ۶۸ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۰ را نشان میدهد.
مدیرعامل فولاد خوزستان با ارائه جزئیات بیشتر گفت: تناژ فروش داخلی و خارجی فولاد میانی شرکت فولاد خوزستان در مجموع در سال ۱۴۰۱ حدود ۳ میلیون و ۵۸۲ هزار تن بوده که رشد ۵ درصدی را نسبت به سال ۱۴۰۰ نشان میدهد.
🔸 رشد تولید در شرایط چالشی
ابراهیمی در خصوص میزان تولید این شرکت بیان داشت: در حوزه تولید با وجود چالشهای گوناگون، فولاد خوزستان عملکرد موفقی داشته و با تولید ۳ میلیون و ۵۹۲ هزار تن فولاد میانی از ابتدای فروردین تا انتهای اسفند سال ۱۴۰۱، رشد ۸ درصدی را نسبت به سال ۱۴۰۰ رقم زده است.
وی ادامه داد: برای مقابله با رکود در بازار داخلی و جهانی، در شرایطی که قیمت اسلب و مقاطع تخت فولادی کاهش شدیدی (در مقایسه با شمش و مقاطع طویل) یافته بود، و همچنین به منظور تامین بهتر نیازهای نوردکاران مقاطع طویل، فولاد خوزستان سهم شمش در تولیدات خود را افزایش داد. این شرکت در سال ۱۴۰۱، حدود ۲ میلیون و ۲۶۰ هزار تن شمش فولادی تولید کرد که رشد قابل توجه ۴۳ درصدی را نسبت به سال ۱۴۰۰ نشان میدهد.
وی تصریح کرد: علیرغم رکود در بازارهای جهانی از اوایل خرداد، درآمد فروش محصولات فولاد خوزستان در سال ۱۴۰۱ در مجموع ۵۳ هزار و ۶۴ میلیارد تومان بوده که رشد ۶ درصدی را نسبت به سال ۱۴۰۰ نشان میدهد. به این چالش باید محدودیت برق در فصل تابستان و محدودیت همزمان گاز و برق در پاییز و زمستان سال ۱۴۰۱ را هم اضافه کنیم. در مجموع فولاد خوزستان سعی کرد این چالشها را بهنحوی مدیریت کند که رشد تولید و درآمد فروش شرکت محقق شود که با تلاش همه کارکنان و برنامهریزی و آمادگی خوب توانستیم این هدف مهم را محقق کنیم.
🔸 رشد درآمد فروش در اسفندماه ۱۴۰۱
مدیرعامل فولاد خوزستان در خصوص رشد درآمد فروش این شرکت در زمستان سال گذشته گفت: در اسفندماه ۱۴۰۱، فولاد خوزستان عملکرد قابل قبولی در حوزه رشد درآمد فروش داشته که میتواند نویددهنده رشد درآمد فروش آن در سال ۱۴۰۲ باشد. درآمد فروش محصولات این شرکت در اسفند ۱۴۰۱، ۷۶۵۰ میلیارد تومان بوده که رشد قابل توجه ۵۳/۲ درصدی را نسبت به بهمن ۱۴۰۱ نشان میدهد.
ابراهیمی افزود: همچنین درآمد فروش محصولات فولاد خوزستان در زمستان سال ۱۴۰۱ به ۱۶ هزار و ۳۷۶ میلیارد تومان رسید که رشد ۲۷ درصدی نسبت به فصل پاییز ۱۴۰۱ را نشان میدهد.
وی در خصوص میزان صادرات این شرکت گفت: فولاد خوزستان در سال ۱۴۰۱ حدود ۱ میلیون و ۲۶۸ هزار تن فولاد میانی به کشورهای خارجی صادر کرد و جایگاه خود بهعنوان بزرگترین صادرکننده فولاد ایران را حفظ کرد. این میزان فروش صادراتی، درآمد ارزی ۸۰۰ میلیون دلاری برای کشور به همراه داشت.